Perlis d.o.o.

Turbolin L

Termički obrađeno brašno slanutka Turbolin L, koristi se u proizvodnji kruha, nadjeva oraha i maka, krekera i u veganskoj prehrani.

Odlikuju ga sljedeća svojstva::

  • U nadjev oraha i maka dozira se 5 – 8 % Turbolin L koji dodatno naglašava orašasti okus
  • Ima odlična emulgirajuća svojstva, tako da u nekim proizvodima može zamijeniti dio jaja
  • Kruhu i kolačima s orašastim plodovima, slanutak daje bolji okus i strukturu
  • Doziranjem slanutka u pekarske proizvode do 40 % zadržavaju se reološka svojstva tijesta
  • Direktna primjena u pekarskoj proizvodnji – bez parenja
  • Produžena svježina proizvoda
  • Visoka moć upijanja vode – 1 gram slanutka veže 3 grama vode
  • Slanutak sadrži 19% proteina, što ga čini pogodnim za proteinske proizvode
  • Visok sadržaj vlakana
  • Slanutak ima nizak glikemijski indeks GI 30, te je pogodan za sve vrste dijetalnih i dijetetskih pekarskih proizvoda

Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom i hladnom mjestu do 25°C

Rok trajanja: 12 mjeseci

Neto količina: 15 kg

Paletno pakiranje: 750 kg